Tag at tage vare på dine tage

By:

Man kan have mange forskellige tage derhjemme, specielt hvis man bor et sted, hvor man har flere forskellige boliger og hustyper tilknyttet ens adresse.

Dette kan være alt fra, at man har et parcelhus med et udeskur, til man ejer en villa, hvor der er et anneks, en garage, carport og værksted til.

Eller man måske ligefrem ejer en større gård, hvor man har både alt fra de store lader og mindre legeskure til.

Ikke to tage er jo ens her, men man skal sørge for at holde dem ved lige og sørge for, at de har det godt.

Det er bare ikke altid, at man får taget sig sammen til at tjekke dette efter, for selvom de fleste ejer skrånede tage og kan se, hvordan tilstanden er på dem fra den nederste tagerende til den øverste skorsten, så findes der jo også flade tage, hvor der kan ligge alt fra tabte genstande til fuglereder i.

Men man får jo næppe taget sig sammen i det daglige til at kravle op og ordne alt fra at lappe eventuelle huller eller tømme tagrenden, så vandet kan løbe frit igennem og ned til afløbet.

Derfor er det vigtigt, at man afsætter en dag til, at man gennemgår ens tage, også selvom man måske umiddelbart ikke kan se, at der er noget galt med det.

For alt kan jo ikke ses med det blotte øje, så noget er man nødt til selv at kravle op og mærke efter ved. Er man ikke lige eksperten på området til at gøre dette, så er det måske professionelle tagfolk, man skal hyre ind til at klare den opgave.

Man fejrer jo rejsegilde, når man sætter et tag på en bygning, for så er man nået helt til tops, og det begynder at antage form af en bygning – sørg for ikke at forsømme denne begivenhed ved at misligeholde taget.

Posted in: tage