Inspiration til placering af møbler i stuen

25 november 2020 Camilla Skøtt

De fleste har det med at stille sofaen op ad væggen i det ene hjørne af stuen, men er det egentlig den bedste løsning? Vi tager et kig på netop det, så læs med, og bliv klogere.

Vi faldt for nylig over en artikel om møbler til huset på husblog.dk, og fik i den grad lyst til at købe en ny sofa. Men det er jo ikke bare sådan lige – i hvert fald ikke hvis den skal stå anderledes end den, vi allerede har.

Men hvordan skal en sofa egentlig stå?

Vi har fundet et par gode råd til dig, der gerne vil have din stue til at fremstå lys og rummelig, så læs med efter billedet.

Indretning omkring sofaen

I stuen er sofaen som regel langt det største møbel, og for de fleste af os er det vigtigt, at vi kan sidde i sofaen og se fjernsyn og slappe af. Det betyder, at sofaens placering er meget relevant – og ikke mindst at resten af indretningen som regel tager udgangspunkt i netop sofaen.

Når du skal placere din sofa, kan du med fordel overveje, om der er balance mellem de forskellige møbler; står det hele samlet på én side, skærmer du for udsigten gennem vinduet ved at stille sofaen med ryggen til eller er det noget helt tredje, der ikke fungerer.

Samtidig kan du med fordel overveje at trække sofaen fra væggen. Den behøver ikke stå klinet op ad endevæggen – det skaber nemlig mere luft, hvis du rykker den 20-3o centimeter ind i rummet.

Sidst men ikke mindst kan du kigge lidt på trafikmønsteret i stuen. Det er irriterende at være nødt til at gå i en stor bue udenom sofaen hver gang man skal et eller andet – så måske er der en mere optimal plads til den, hvor den ikke er til gene?

Flere nyheder