Gulvkanonen giver gode råd til efterbehandling

By:

Det er altid svært at træffe en beslutning, der er definitiv. Det er valget af efterbehandling af dine trægulve selvfølgelig ikke hundrede procent – men det er alligevel noget bøvl at gøre om, så derfor er bedst at vælge rigtigt i første omgang.

Spørgsmålet er naturligvis bare, hvordan du vælger. Hvis du ikke selv er inden for faget, så kender du ikke til de forskellige teknikker, og hvordan ved du så, hvad der er bedst. Du kan naturligvis spørge, hvis du alligevel skal hyre en gulvsliber til at slibe gulvet først – og ellers kan du læse med her, hvor vi har taget en snak om emnet med Gulvkanonen.

Grundlæggende er der tre ting, du skal forholde dig til, forklarer det landsdækkende gulvfirma: Slidstyrke, vedligeholdelse og udseende. Vi dykker ned i alle tre emner under billedet, så bliv hængende lidt endnu.

Kend din behov, før du vælger

Som udgangspunkt har du tre forskellige muligheder, når dit trægulv skal behandles: Lak, olie og sæbe.

Når det kommer til slidstyrke, er lak den stærkeste spiller på banen. Et lakeret gulv kan klare det meste, og her kan du sagtens have familiens børn til at lege og spilde dagen lang. I den modsatte ende ligger sæbebehandlingen, og vælger du denne løsning får du et gulv, der ikke kan klare meget pres.

Med hensyn til vedligeholdelse og rengøring, så er et lakeret gulv også at foretrække, hvis du vil have det så let som muligt. Er du ikke bange for at vaske gulv og pleje dine brædder, kan du vælge sæbebehandling.

Sidst men ikke mindst er der udseendet. Her spænder det igen fra det lakerede gulv, der giver det mest unaturlige look til det sæbebehandlede gulv, der ser meget naturligt ud.

Og det olierede gulv? Ja, det placerer sig midt imellem på alle tre punkter, så det er en god mulighed for dig, der ikke er til hverken lak eller sæbe.

Posted in: gulvslibning