Få behandling mod dit alkoholmisbrug

By:

Bag de fleste misbrug er der en kedelig, trist og grim historie. Det ved de mennesker der arbejder med misbrug i dag, modsat tidligere hvor man mente ,at hvis man afgiftede en misbruger og sendte ham hjem med et glas antabus, så var alt godt. I dag arbejder man mere med de bagvedliggende årsager til misbruget, samt at give misbrugeren nye værktøjer, så de bedre kan håndtere en hel almindelig hverdag med de udfordringer det medfører. I dag arbejder et misbrugscenter meget mere helhedsorienteret end tidligere. Der arbejdes med årsagerne, pårørende og hvad skal der ske når behandlingen er slut.

Hvordan får du hjælp mod et misbrug

Hvis du har et misbrug får du ikke bare et glas antabus og bliver sendt hjem som det ellers var normen. I dag ved man at det ikke er nok. Trangen til alkohol er langt større end frygten for at blive syg. Derudover er det vigtigt at kigge på de årsager, der ligger bag misbruget. Uanset hvad de er.

Hvis man er en hardcore misbruger, kan man ikke fra den ene dag til den anden stoppe med at drikke. Kroppen er vant til at få alkohol og stopper fra den ene dag til den anden  kan kroppen ikke fungere. Derfor skal afgiftningen foregå over tid, så kroppen vender sig til at fungere uden. 

Det er ikke alle der har et så stort misbrug. Mange kan komme i døgnbehandling, så de stadig kan passe deres arbejde.

Alt efter ens misbrug laver misbrugscenteret et individuelt forløb som passer til dig. Der er også fokus på hvad der skal ske nå behandlingen er overstået. En ting er at du er blevet afgiftet. Det er når du kommer hjem den rigtige udfordring foregår. Derfor arbejdes derfor på at finde et nyt netværk og nye interesser, der kan træde i stedet for de mange timer der er brugt på misbruget.

Posted in: Misbrugscenter