Et forbrugsløn fører til en dekadent livsstil

21 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Man siger som bekendt, at hvis man besidder det gen, der gør en afhængig af noget, så handler det bare om at finde dette “noget”, og så er man fanget i det, og det kan være virkelig svært at leve uden det igen og slippe fri af det.

Dette er ikke direkte beviseligt, og der er nok mange flere faktorer, der spiller ind angående, om man bliver afhængig af noget, men noget tyder i hvert fald på det; og dette “noget” kan være alt fra det ‘sunde’ til det usunde, hvorfor man ser folk være afhængige af alt fra motion til stoffer.

Men hvis der er noget, som de fleste kan blive enige om, at der er herligt, så er at kunne leve uden at skulle bekymre sig om økonomi.

Mange sætter en værdighed i at tjene hver deres krone, så de kan nyde den, men vi taler sådan set slet ikke om at gøre noget ulovligt for at tilrane sig en fed levestil.

Tag et forbrugslån for at leve alt for godt

Du kan næsten høre den kendingsmelodi og sætning med “lån fra Ikano“, og så kan du hurtigt optage et lån, og der bliver sjældent spurgt ind til, hvad man skal bruge lånet til.

De fornuftige mennesker bruger lånet til noget konkret såsom et hus, og så lægger den stålsat plan for at tilbagebetale lånet sammen med renter, og den følger de nøje.

Men hvis man nu låner pengene bare for at kunne feste, rejse, grovæde og meget andet, så får man måske så meget smag for det, at man udskyder at tilbagebetale lånet, og så ender man i en gældsspiral.

For man kan pludselige ikke leve uden at leve i overflod, fordi man altid har drømt om denne livsstil, og det er da også en af menneskehedens mange drømme – selvom det har ført til nedgang for mange imperier.

Og så låner man mere for at leve i overflod.

Man er afhængig.

Flere nyheder