Afregning med Maler priser som privat kontra firma

20 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Afregning med Maler priser som privat kontra firma

En ting er jo det meget – forholdsvist – nemme i at bestille en god maler til at komme at male hjemme hos en selv, og når man så er et firma, der vil have foretaget samme opgave i firmalokalerne.

Det rent praktiske ser meget ens ud med at booke dato(er), finde mandskab, materialer, aftale farver, efterbehandling, skaffe udstyr til afdækning, beskyttelse og så videre – og endeligt udføre opgaverne.

Oppefra ser de meget ens ud, og disse aspekter er sådan set også meget ens, men når man så skal afregne disse maler priser som privat kontra det, når man gør det som firma, så kommer der en større forskel til.

Den er nok ikke til at se med det blotte øje for de fleste besøgende – hjemme som i firmaet – der blot ser et godt arbejde udført, men det praktiske i afregningen kan sådan set godt være lidt svært at forstå, hvis man ikke har forstand på det med, hvordan et firma fungerer.

De fleste kan jo nok godt forestille sig, hvordan det foregår med at betale en maler, der har malet hjemme hos en, hvis man da ikke allerede har prøvet det før:

Man bliver tilfreds med arbejdet, man modtager regningen, der er en forfaldsato, og så betaler man enten kontant, med kort, over nettet, med MobilePay, eller hvad malerfirmaet nu godtager som betaling.

Dog er den væsentligste forskel nok noget så gangbart og genkendeligt som moms.

Man kan ikke undgå det som privat, når man handler, og man kan for den sags skyld heller ikke undgå det, når man skal betale for en maler. Ens moms-betaling, som ofte er anført for sig på en faktura, går direkte ned i statskassen.

Men maler-firmaet kan trække det beløb fra, så de ikke skal betale skat af det, men så kan de heller ikke gemme momsen væk på kistebunden.

Det samme gælder, når et firma betaler for at få malerarbejde udført, for momsen vil være anført, men begge firmaer – kunden og malerfirmaet – kan trække de penge fra i skat.

Flere nyheder